Zelfstandig gastouder worden

Wil je graag zelfstandig gastouder worden? Dan ben je bij gastouder worden helemaal op de juiste plek. Op deze website vind je namelijk de juiste informatie over de stappen die je moet nemen om zelfstandig gastouder te worden. Het beroep van oppas, ofwel gastouder, is een zeer aantrekkelijke baan als je graag met kinderen werkt. Het voordeel van deze baan in de kinderopvang is, dat je hierin veel vrijheid hebt.

Zo kun je zelf bepalen hoeveel uren per week je werkt. Dit kunnen dus een aantal dagdelen per week zijn, maar ook twee, drie of meer hele dagen. Ook kun je dit werk thuis doen. Je kunt deze baan dus heel goed combineren met de zorg voor je eigen gezin. Veel ouders kiezen tegenwoordig voor een kleinschalige opvang in een huiselijke sfeer. Als gastouder kan je hier dus aan meewerken.

Gastouderbureau

Als je de stap neemt om te gaan werken in de kinderopvang en oppas te worden, dien je je in te schrijven bij een gastouderbureau. Dit bureau zorgt ervoor dat jij kunt werken als gastouder. Voordat je je inschrijft bij een professioneel bureau voor gastouders, komt er vaak eerst een medewerker bij je langs om kennis met je te maken. Tijdens dit intake gesprek worden vragen aan je gesteld over hoe jij het werk in de gastouder ziet.

Na dit gesprek wordt er besloten of je kunt werken als gastouder. De meeste bureaus zorgen ook nog eens voor een kennismakingsgesprek tussen de ouders en de gastouder. Zo weten de ouders dat hun kind in goede handen bij je is. Als de ouders positief over je zijn, dan kun je dus zelfstandig gastouder worden.