Wat verdien je als gastouder?

Het gemiddelde maandsalaris van een gastouder die vier dagen per week drie kinderen verzorgt, ligt rond de 1800 bruto. De hoogte van het uurtarief is afhankelijk van een aantal zaken. Bijvoorbeeld of de opvang bij het gezin thuis of de gastouder thuis plaatsvindt. Ook is het afhankelijk van het aantal kinderen per gezin en of bijvoorbeeld het eten en drinken en luiers inclusief of exclusief zijn.

Het gemiddelde uurtarief per kind ligt rond de 5 euro per uur wanneer de opvang bij de gastouder thuis gebeurt. Voor opvang bij het gezin thuis geldt het wettelijk minimum loon dat iets meer dan 10 euro per uur bedraagt. Dit is inclusief 8% vakantiegeld. Gastouders worden betaald door de ouders van het kind en niet door het gastouderbureau.

Vind je het leuk om met kinderen om te gaan en heb je energie over om naast het opvoeden van je eigen kind op een of twee extra kinderen op te passen, dan is dit echt een leuke manier om iets bij te verdienen. Zet daarom vandaag de eerste stap richting gastouderschap en kijk naar de beschikbare kinderopvang vacatures via deze site.